Składniki:
- 6 eskalopek
- gałązka pomidorów koktajlowych
- garść świeżego tymianku
- czosnek suszony
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta chilli
- sól
- oliwa z oliwek (do sosu i do smażenia)
Przygotowanie:
Eskalopki osuszyć na papierowym ręczniku. Oliwę rozgrzać na dużej patelni i obsmażyć kotlety na złoty kolor.
Piekarnik nagrzać do 180 C.
Sok z cytryny, czosnek, chilli i sól wymieszać aż sól się rozpuści. Dodać oliwę (tak, aby podwoić objętość marynaty).
Obsmażone, gorące eskalopki zalać marynatą i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i obsypać gałązkami tymianku. Na wierzchu położyć pomidory.
Piec w piekarniku ok 25 - 30 minut, aż pomidorki będą miękkie.
Smacznego :)
Jeszcze letnie smaki, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńwiem, że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby się nam wszystkim znależć:)
U mnie jest mix kuchni,moody, kosmetyków itp. jeśli masz ochote sprawdzić to zapraszam :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk
Niech się spełnią Bożonarodzeniowe życzenia,
OdpowiedzUsuńTe trudne i łatwe do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i małe,
mówione głośno lub nie mówione wcale.
Życzę wszystkim miłośnikom dobrej kuchni zdrowych, radosnych i spokojnych świąt.
Takie kotlety to super sprawa, aż zrobiłem się głodny.
OdpowiedzUsuńmusi być pyszne!
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń