Najlepsza z jaj dobrej jakości, od szczęśliwych kur :)
Pastę można podać na kromkach bagietki, lekko ostudzonych grzankach czy pełnoziarnistym chlebie. Rukola swoją ostrością dopełni smaku kanapek.
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 2 łyżki pokruszonego sera gorgonzola
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka pognieść widelcem, dodać szczypiorek, parmezan, gorgonzolę i wymieszać. Doprawić solą pieprzem i za pomocą majonezu oraz musztardy połączyć pastę.
Podawać na liściach rukoli.
Smacznego :)
Znakomity pomysł z pleśniową wkładką! Spróbuję z pewnością. Rukola zawsze się pięknie komponuje wizualnie i smakowo. Bardzo ładne kanapeczki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Dziękuję Aguniu :)
UsuńI gorgonzola i rukola dla Mnie to strzal w dziesiatke :) Chetnie skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że tym przepisem trafiłam w Twoje gusta :)
Usuńfajny dodatek serów, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńŻyczę Ci bardzo smacznych kanapek zatem :)
Usuń